Lallemand New England 11g East Coast Ale Yeast Lallemand New England 11g East Coast Ale Yeast Lallemand New England 11g East Coast Ale Yeast Lallemand New England 11g East Coast Ale Yeast

Lallemand New England 11g

East Coast Ale Yeast

Varunummer: 105503
47 SEKKampanjepris
59 SEKOrdinarie pris
-+
20+ i lager
BeskrivningAndra köpte ocksåAlternativ
Beskrivning

Jäst (Saccharomyces cerevisiae) 11,5g

Torrjäst som används för att brygga typisk New England IPA*s från östkusten i USA som också är känt för sitt höga humle-innehåll samt gula och dimmiga utseende. Jästen har en fruktig aromprofil.  


Observera att Lalleman New England är en "slow starter" som ofta kan ta lite tid att komma igång. Denna jäst växer inte lika mycket i cellmassa som andra öljäster, därför rekommenderas det att man tillsätter ca 1.5g per liter vört med en OG på 1.060 eller högre.


•Utjäsning: Medium til hög
•Flockulering: Medium
•Rekommenderad jäsningstemperatur: 15-22°C
•Alkohol tolerans: 9% ABV
•Rekommenderas dosering: 1g/l för att säkerställa ett minimum av 1 miljon celler per ml.


Producentens rekommenderade tillsättnings-instruktioner:
Det är viktigt att återfukta torrjästen i en ren behållare före du tillsätter den i vörten.

Strö torrjästen i upp till 10 gånger sin egna vikt med vatten (1g jäst till 10ml vatten) på 27C ± 3C. Efter att jästen är genomblöt (detta kan ta upp till 15-30 minuter), rör försiktigt om tills att vätskan är klumpfri. Då är den redo för att tillsättas i vörten.

Alternativt kan du tillsätta torrjästen direkt i vörten som är 20C+ i jäsningskärlet. Strö jästen jämnt över hela ovansidan av vörten för att undvika klumpar. Låt stå i 30 minuter och rör sedan försiktigt om allting genom t.ex. luftning.

Läs gärna lite om biotransformation i NEIPA HÄR


Datablad från producenten hittar du HÄR

Andra köpte också
Alternativ