Best Melanoidin Malt
Melanoidiner är ett resultat av "maillard-reaktioner". Denna malten tillför därmed en djupare, mer komplex maltsmak till alla öl det är önskvärt. Man bidrar också med en del färg, så det bör användas lite vid bryggning av ljusa öl. Detta malten bidrar också med extra dextriner som ger ölet lite mer fyllnad
Denna malt kan också bidra till en bättre skumstabilitet och är en väldigt populär maltsort till många ölstiler som bland annat Amber- & Brown ale, Märzen, Dunkel, Bock, Dobbelbock, Stout, etc.
(Kan användas i ljus lageröl, men bör inte användas mer än 2-3%)
Kan användas upp till 50% av den totale maltmängden.
Malt Specifications
Specification |
Unit |
Minimum |
Maximum |
Moisture content |
% |
|
4,9 |
Extract fine grind, dry basis |
% |
75,0 |
|
Fine-coarse difference EBC |
% |
|
|
Viscosity (8,6%) |
mPa-s |
|
|
Friability |
% |
|
|
Glassiness |
% |
|
|
Protein, dry basis |
% |
|
12,0 |
Soluble nitrogen |
mg/100g Malz-Trs |
|
|
Kolbach index |
% |
|
|
Wort color (EBC) |
EBC |
61 |
80 |
Wort color (L) |
L |
23 |
31 |
Wort pH |
|
5,0 |
5,8 |
Grading > 2,5mm |
% |
90 |
|
Diastatic power |
WK |
|
|